Dobri-porady.pp.ua
Поради для маленьких і великих

Як Церква ставиться до екстрасенсів?

Різні шоу з екстрасенсами активно транслюються по телебаченню, збираючи масові аудиторії. Звернення до «ясновидцем» - це тренд, який ніколи не втрачав своєї популярності. Але як Церква ставиться до екстрасенсів? За що критикує?

Церковь против экстрасенсов

Церква завжди негативно відгукнулася про магів, чародеях, екстрасенсів, різних бабках, потомствених відунів і їх діяльності. Чому? Тому що вони діють не по волі Божій. Вони служать дияволу.

А чекати допомоги можна тільки з двох сторін: або від Господа, або від лукавого. Всевишній не діє «дешевими» методами і чекає особистого звернення кожного. Для Бога все можливо, але він хоче, щоб людина приходила до всього свідомо.

Якщо людина просить про щось, і це піде йому на користь, то Бог посилає. Адже що таке диво? Це прояв ласки Божої у відповідь на наші молитви і праці. Крім цього, Бог знайде людині тільки те, що для неї корисно.

А як діють екстрасенси? Вони виконують бажання» з допомогою лукавого - якщо людина звертається до магам і чарівникам, він починає спілкуватися з дияволом.

Це однозначно шкодить душі людини.

Обережно: маги маскуються під православних

Останнім часом священики ведуть активну місіонерську роботу, тому багато людей намагаються триматися подалі від екранів телевізорів з душевредными програмами і оголошень в стилі «Потомствена відьма... зніме порчу, позбавить від пристріту, поверне чоловіка, вилікує від алкоголізму».

Але лукавий на вигадки дійсно хитрий.

Отець Аркадій, настоятель Храму святого Василія Великого, однозначно негативно відповідає на питання: «Як Церква ставиться до екстрасенсів». Він вказує на ще одну проблему - маги і прозорливцы намагаються «косити» під християн:

«Якщо екстрасенс намагається замаскувати свою діяльність Церквою (таке часто спостерігається, коли вішають ікони в офісах, курять якісь кадильниці, свічки), то це нічого [доброго] не говорить. В Євангелії є така фраза: "і біси вірують і тремтять. Тому, поки екстрасенс ще не камуфлює свою діяльність під [православний] антураж, то він викликає ще якесь «повага». А коли він обвішується іконами, хрестиками, свічками - то це взагалі неподобство».

Щоб не потрапити в пастку, потрібно обходити десятою дорогою цих людей. Все, що нам дійсно необхідно, ми отримуємо від Бога. Треба тільки молитися і дякувати.

А тим, хто все-таки потрапив у руки бісів, бо інакше звернення до бабок і не назвеш, чекає важкий шлях виправлення.

Так, ми не беремося заперечувати те, що екстрасенси можуть «допомогти». Людина нібито може одужати. Але дуже часто має певний «термін придатності».

Наприклад, як банку майонезу: вжити до такої-то дати. Після цього зіпсується.

От тільки якось навіть образливо порівнювати людину з банкою соусу для салату.

Крім цього, незалежно від терміну дії результату, людині доведеться розплачуватися. Цього разу - ціною здоров'я не тільки тіла, але і духу.

Вилікувати це може тільки Бог дією благодаті - через церкву і священика. От тільки цей процес може тривати дуже довго, часто навіть до кінця земного життя. Занадто великої шкоди завдано.

І хіба після всього цього можливий хоч якийсь позитив у відповіді на питання: «Як Церква ставиться до екстрасенсів?»