Dobri-porady.pp.ua
Поради для маленьких і великих

Існує Бог насправді?

Про те, чи існує Бог, можна говорити багато і довго. Думок із цього приводу багато, але кожен розуміє їх по-різному, тому можуть виникати розбіжності. Традиційним відповіддю на це питання є пояснення явищ природи як подій, підпорядкованих розуму Творця.

Существует ли Бог на самом деле и как это доказать

Варто собі уявити, на якому високому рівні створені клітини, з яких складається все живе. Ця конструкція набагато перевершує по складності самий незвичайний хмарочос. Виходячи навіть з таких малих аргументів, можна зрозуміти, що все, що нас оточує в цьому світі, з'явилася не просто так і не з нізвідки.

Коли атеїсти розмовляють з віруючими на тему, чи існує Бог, часто доводиться чути як докір провокаційне запитання про те, що ось ви говорите про Бога, а самі не бачили Його ніколи.

І справді - для того, щоб переконати людину в існування кого-небудь або чого-небудь, найпростіше буде показати йому це. Християни ж бачать прояв Бога в усьому, що їх оточує.

Справа в тому, що кожен має право обирати будь-яку релігію або взагалі її не вибирати. Але якщо ви запитаєте християнина про існування Бога, то негайно почуєте ствердну відповідь. Ці люди свято вірять у те, що хвороби і випробування послані для розвитку духовності та зміцнення віри.

Чому ж християни так впевнено знають відповідь на питання, чи існує Бог? З житія святих. Це одна з причин їхньої впевненості. Житія святих з давніх часів були улюбленим читанням православних людей. Діти читали житія з раннього дитинства, вивчаючи таким чином грамоту і сприймаючи приклад життя святих людей.

Праведники володіли великою вірою, за яку часто йшли на муки і смерть. Відомості про це дійшли до наших часів завдяки записам свідків того часу. Чудеса, які виявляли і виявляють святі, досі залишаються свідченням існування Бога і Його особливого ставлення до люблячим Його.

Про те, чи існує Бог, і яка віра є істинною, свідчить подія, яка відбувається один раз в рік на місці Гробу Господнього. У день Пасхи у храмі збирається безліч людей різних конфесій. На місце Гробу допускається православний священик, якого попередньо перевіряють на наявність легкозаймистих речовин.

Существует ли Бог на самом деле и как это доказать_2

Священик молиться до півночі, і в цей момент свічки самі займаються, він роздає цей вогонь усім присутнім в храмі. Перші кілька секунд вогонь володіє цілющими властивостями і не обпалює тіло. Користуючись цим, віруючі прикладають його до хворих частин тіла, щоб зцілитися... Багато християн вважають цей факт достатньою для доказу того, що Бог існує.