Dobri-porady.pp.ua
Поради для маленьких і великих

Як отримати шенген візу самостійно після 14 вересня 2015?

Зміст:

  • Що таке шенгенська віза?
  • Як отримати шенген після 14 вересня 2015 року?
  • Плюси та мінуси нової візової системи
  • Яку візу шенген простіше отримати?
  • Підводні камені процесу отримання шенгенської візи
  • Для тих, хто хотів би вирушити в подорож в країни Європи, є одна перешкода, і такі люди задаються питанням, як отримати шенген? Процес цей не з легких, і стовідсоткової гарантії успіху вам ніхто не дасть. Але спробувати однозначно варто, адже країни Шенгену дуже цікаві в плані туристичного пізнання.

    Що таке шенгенська віза?

    Для початку варто розібратися, що таке шенгенська віза і для чого вона потрібна. Шенген віза – це віза, яка дозволяє вільно переміщатися по країнах Шенгенської зони (кілька країн Європи: країни Євросоюзу, а також Ісландія, Швейцарія, Норвегія, Ліхтенштейн і деякі інші мікродержави).

    Існує думка, що отримати шенген самостійно практично неможливо. Обов'язково потрібно звертатися в спеціалізовані установи, які допоможуть вам це зробити, однак, така думка помилкова. Все що вам потрібно – це зібрати пакет необхідних документів. Це найскладніший етап отримання візи. Якщо ви вперше ставите питанням, як отримати шенгенську візу, то просто дотримуйтесь поетапним інструкціям, і справа в капелюсі!

    Як отримати шенген після 14 вересня 2015 року?

    До недавнього часу існували інші правила отримання шенгенської візи, тому тепер варто приділити увагу питанню, яке стосується 14 вересня 2015 року. Саме в цей день для в'їзду в Шенгенську зону стали вимагатися біометричні дані людини. І туристи, почувши цю новину, насторожилися. Як отримати шенген після 14 вересня? Процес дещо ускладнився. Тепер документи обробляються довше, а перший шенген необхідно отримати особисто. Також тепер необхідно зробити відбитки пальців і цифрове фото. Але не буває лиха без добра. Подальші процеси отримання віз вами особисто можуть відбуватися один раз у п'ять років, тому питання, як отримати шенген на 5 років, можна вважати закритим. Крім того, збільшуються шанси отримати візу на більш тривалий термін.

    Раніше було по-іншому

    До 14 вересня, щоб отримати шенген візу, потрібно було особисто або за допомогою кур'єра або турагентства надати в консульство або у візовий центр значний пакет документів:

  • візову анкету, заповнену замовником;
  • 2 фото 3,5х4,5;
  • поліс обов'язкового медичного страхування з покриттям не менше 30 тисяч євро;
  • закордонний паспорт;
  • реквізити бронювання номерів в готелях;
  • довідку з місця навчання або роботи;
  • копії паспортів (загальногромадянського, а іноді і закордонного);
  • виписку з рахунку;
  • оплата і підтвердження переказу 35 євро за отримання візи або 70 євро, у разі оформлення експрес-візи.
  • Зібравши весь необхідний пакет документів і, надавши його в візовий центр, можна було дочекатися обробки документів і отримати довгоочікувану візу, щоб відправитися в подорож своєї мрії.

    Що робити зараз?

    Після 14 вересня процес трохи ускладнився. Нічого з перерахованого вище не стало необов'язковим. Всі ці документи також необхідно зібрати і надати, але що додалося до нього?

    Тепер обов'язковою умовою стало особисто з'явитися у візовий центр або консульство, щоб здати відбитки пальців і зробити цифрове фото.

    Багато хто бачить в цьому велику проблему, зокрема, сумують туристичні фірми, які вважають, що мало кому захочеться витрачати свій час на дактилоскопію. Однак можна сміливо стверджувати, що той, хто по-справжньому хоче відправитися в подорож, зробить все, щоб відвідати ту чи іншу Європейську стану Шенгенської зони. Але у нової системи є незаперечні плюси, які пояснюють всі нововведення. Приміром, став більш доступний відповідь на питання, як отримати мультивізу шенген.

    Відео про те, як отримати шенген після 14 вересня

    Плюси та мінуси нової візової системи

    Позитивні відмінності нової візової системи:

  • Якщо у вас виникає питання, як отримати мультивізу шенген, то тепер на нього набагато простіше відповісти. Шанси на отримання сильно зросли завдяки поліпшень в системі.
  • Всю цю процедуру потрібно проходити один раз у п'ять років;
  • Залишився колишнім консульський збір.
  • Біометричні та інші дані зберігаються чотири роки і одинадцять місяців, до того ж вони діють при отриманні візи для в'їзду в будь-яку країну шенгенської зони. Якщо ви бажаєте відвідати іспанію, а через три роки – італію, вторю візу вам оформлять набагато швидше.
  • Ваші біометричні дані залишаються конфіденційними, оскільки ними можуть користуватися тільки влади, але вони ні за яких обставин не мають права, так і не стануть передавати ваші дані третім особам.
  • Якщо говорити про сьогоднішній день, то візу отримати дещо складніше, але в майбутньому система обіцяє прискорення цього процесу.
  • Негативні риси нової візової системи:

  • Першу шенген візу доведеться отримувати самостійно в будь-якому випадку, навіть якщо ви звернулися за допомогою в спеціалізовані установи або в турагентство. Експерти прогнозують, що в майбутньому з'являться черги на отримання візи, тому отримання візи краще всього планувати завчасно, також з'являться фахівці, які будуть виїжджати на будинок з обладнанням, щоб зняти всі необхідні біометричні дані. Поки що достеменно невідомо, коли з'явиться дана послуга, і скільки вона коштуватиме.
  • Експерти кажуть, що процес отримання візи стане більш дорогим. Зрозуміло, вартість візового збору залишиться незмінною, однак, візові центри піднімуть ціни на свої послуги, і невідомо, скільки коштуватиме весь комплекс операцій.
  • Тимчасово процес одержання стане довшим, але ця проблема вирішиться у майбутньому, коли співробітники візових центрів повністю освоять нову систему, а сам процес перейде в стадію повторного для кожного клієнта.
  • Важливо знати про те, що окремі категорії громадян звільняються від збору біометричних даних. Це діти у віці до 12 років, глави урядів і держав, а також інваліди, які не мають рук і пальців – ті, для яких проведення дактилоскопії представляється неможливим.

    Також слід знати, що реформа 14 вересня, не торкнеться глобальним чином тих, хто отримав шенген до зазначеного терміну. Візи залишаються чинними.

    Яку візу шенген простіше отримати?

    Якщо ви хочете відправитися в подорож, незалежно від ваших цілей, будь то зміна місця роботи або навчання, відрядження або туризм, вам необхідно знати види шенгенських віз:

  • Тип А. даний тип візи необов'язково отримувати громадянам Російської Федерації. Його необхідно отримати жителям інших країн, щоб мати дозвіл на перебування у повітряному просторі країн Шенгенської зони.
  • Тип Ст. Цей тип оформляється для отримання дозволу на транзит автотранспортом через ту чи іншу країну Шенгенської зони. Як правило, даний тип візи оформляється на 2-5 днів. Цю візу необхідно отримати громадянам Російської Федерації.
  • Тип С. Це найпопулярніший варіант оформлення. Короткострокова віза, яка видається туристам, а також тим, хто вирушає в іншу країну у відрядження.
  • Тип D. Довгострокова віза, для отримання якої мають бути вагомі причини, бо як її отримати досить складно.
  • На самій візі зазначаються строки дії, а також ідентифікаційний номер, дані власника, кількість і тривалість в'їзді в країну.

    Якщо вас цікавить питання, яку візу шенген простіше отримати відповідь тут очевидна. Для громадян Російської Федерації це тип Ст.

    Слід знати, що короткострокова віза (тип С) видається на термін 90 днів за останні півроку. Це означає, що в найближчі 180 днів ви маєте право перебувати на території Шенгенської зони лише 90 днів. Якщо вас цікавить, як отримати шенген на рік, вам необхідно пройти весь процес отримання візи типу D.

    Відео про те, як отримати шенгенську візу

    Підводні камені процесу отримання шенгенської візи

  • По-перше, ви можете зіткнутися з тим, що візовий центр або консульство не підтвердять вашу платоспроможність. Це відбувається, якщо ваша місячна заробітна плата не перевищує 20 тисяч рублів. У такому разі можна оформити спонсорський лист. Його пише людина, яка зобов'язується покрити всі витрати у разі якогось форс-мажору. В консульство потрібно надати копію його паспорта. Такі проблеми можуть виникнути, навіть якщо ви оформляєте гостьову візу.
  • По-друге, займіться питанням оформлення страховки заздалегідь. Її вартість не так висока, якщо ви оформляєте її не у візовому центрі. Це дозволить заощадити деяку суму.
  • По-третє, не забувайте про те, що подорож неповнолітніх має бути дозволено батьками або опікунами. Для цього повинна бути нотаріально засвідчена довіреність батьків або опікунів.
  • Якщо ви хочете відправитися в подорож своєї мрії побачити далекі країни або змінити місце роботи, збираєтеся проходити навчання за обміном або провести ділову зустріч – вам доведеться оформити візу. Дотримуйтесь нашими порадами, і цей процес не стане для вас болісним і витратним!

    А Ви вже намагалися зробити шенген візу за новими правилами після 14 вересня? Розкажіть про це в коментарях.